Film Jedeme na teambuilding sází na ty nejnižší pudy. A vychází mu to

Když se podíváte na žebříček kin, co aktuálně mezi českými diváky vyhrává, tak to kupodivu není americký snímek Wonka jako v zahraničí, ale český film Jedeme na teambuilding. Premiéru měl už 28. prosince 2023 a stále se drží na předních příčkách českých kin. Doposud ho vidělo na 102 tisíc platících diváků. Čím je snímek zaujal, že je tak úspěšný?

Film pro nenáročného diváka

Klidně si přiznejme, že současná doba k psychické pohodě lidí příliš nepřispívá. Inflace, zdražování jídla a energií. Nezaměstnanost je sice stále poměrně nízká, ale počet hlášených volných míst klesl a nyní je nižší než počet uchazečů o zaměstnání. Takže taky žádné nadějné vyhlídky. V takové situaci se není možné lidem divit, že hledají odreagování v lehčích žánrech kultury. Takže film Jedeme na teambuilding byl nasazený do kin v pravý čas.

Právě on si totiž nehraje na psychologické drama hodné tří sošek Oscarů, nad čím budete ještě dlouho hloubat doma po zhlédnutí filmu. Zde jde hlavně o zábavu. Jako režisérka je pod snímkem podepsaná Zuzana Marianková, která se zároveň podílela i na scénáři, a to společně s Alexem Cotetem a Petrou Polnišovou.

Jak to chodí v korporátu

Hlavní hrdina filmu je Aleš, poměrně ambiciózní zaměstnanec v korporátu, kterého s gustem hraje Jakub Prachař. Rád by stoupal na pomyslném kariérním žebříčku strmě vzhůru, avšak jeho šéf s narcistickými sklony (v podání Alexandra Bárty) je jiného mínění. Aleš je přeložen do oddělení, které patří ve firmě k těm nejhorším – do call centra. Zde se musí naučit vycházet se svými novými kolegy poněkud exotického ražení.

Setkáte se zde s naivkou, neurotikem, konspirátorkou i vzorňačkou - Marcelou (Petra Polnišová), Michalem (Vojta Kotek), Radimem (Robert Ferro) i Jitkou (Anna Polívková). Jednou z korporátních povinnosti je také účast na teambuildingu, během kterého je třeba utužit kolektiv dle hesla – v korporátu jsme jedna velká rodina.

Styl humoru možná není pro všechny

Jestliže si potrpíte na vytříbený anglický humor, tak u filmu Jedeme na teambuilding se ho nedočkáte. V něm jde o humor tzv. hrubší pivní, ve kterém prsa, sex, alkohol a sprostá slova vzduchem jen létají. Kdo si potrpí na jiný styl, tak se bude nejspíš při sledování filmu červenat. Ti, kteří se někdy nějakého podobného teambuildingu ve své firmě účastnili, vědí, že to není nic výjimečného. Málokde se tam čtou úryvky z knih od Honoré de Balzaca nebo Fráni Šrámka. Ve zmíněném snímku se rychlým spádem díky dobrému střihu propaříte až do zdárného konce.

Film Jedeme na teambuilding je odpočinková podívaná, u které si provětráte hlavu a přijdete na jiné myšlenky. Už jste si na ni koupili lístky?

Zdroj: Csfd.cz, Kurzy.cz, Kinomaniak.cz  

Náhledové foto: Pixabay

Komentáře

Novinky na Zlínmag.cz

Novinky na Holky.online

Novinky na HistoriaMag.cz

Novinky na Senior-ka.cz